In mod tacit, ziua de 10 mai a fost declarata sarbatoare nationala si zi nelucratoare


In data de 23 noiembrie Senatul Romaniei a adoptat tacit Propunerea legislativa privind consacrarea zilei de 10 Mai - Ziua Independentei ca zi de sarbatoare nationala.

Propunerea este motivata de importanta pe care ziua de 10 mai o reprezinta in istoria Romaniei, aceasta fiind ``alaturi de zilele de 1 Decembrie 1918, 24 ianuarie 1859 si 22 Decembrie 1989 unul dintre reperele statului roman``.

Aceasta initiativa legislativa nu este sustinuta de Guvern, iar Comisia pentru munca, familiei si protectie sociala din cadrul Senatului intocmise un raport de respingere.

Proiectul va fi inaintat Camerei Deputatilor, care este forul decizional in acest caz.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat