Tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou vor fi indexate semestrial, insa optional


Guvernul a modificat astazi, 22 decembrie 2011, prevederile referitoare la tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou, care se acorda de catre Companiile Nationale si regiile cu capital de stat care se autofinanteaza.

Mentionam ca in sistemul bugetar, potrivit Legii 283/2011, in anul 2012 nu se acorda tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou.


Astfel, la propunerea unor angajatori si in urma unor discutii cu sindicatele si patronatele, Guvernul a decis sa modifice textul initial al legii, dupa cum urmeaza: ``valoarea nominala a unui tichet de masa, de cresa si tichet cadou va putea fi indexata semestrial cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de INS``.


Textul anterior al legii prevedea ca valoarea nominala a unui tichet de masa, de cresa si tichet cadou se indexeaza semestrial cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de INS.


Prin aceasta modificare, angajatorii nu vor mai fi obligati sa indexeze semestrial valoarea tichetelor de masa, de cresa si a tichetelor cadou.


Decizia luata astazi este in concordanta cu Strategia fiscal-bugetara si cu angajamentul Guvernului privind restrangerea cheltuielilor bugetare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat