ANOFM semneaza Protocoale de colaborare cu Ministerul Educatiei si cu Inspectia Muncii


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va semna miercuri, 22.02.2012, ora 12.00, la sediul din str. Avalansei nr. 20-22, sect. 4, Bucuresti, doua Protocoale de colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, respectiv Inspectia Muncii.

Protocolul de colaborare dintre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului are printre obiective: cresterea sanselor somerilor cu nivel scazut de educatie de a se angaja, prin participarea la cursuri de formare profesionala, in cadrul programului "A doua sansa", asigurarea pregatirii teoretice a ucenicilor conform standardelor ocupationale si a standardelor de pregatire profesionala, informarea periodica, reciproca cu privire la datele statistice refertioare la tinerii care parasesc timpuriu scoala etc.

Prin colaborarea cu Inspectia Muncii se urmareste schimbul de date intre cele doua institutii in vederea eficientizarii activitatii acestora, informarea angajatorilor, salariatilor si persoanelor in cautarea unui loc de munca cu privire la drepturile si obligatiile acestora ce decurg din legislatia specifica etc.

La eveniment vor participa: Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, doamna Claudia Boghicevici, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Catalin Ovidiu Baba, Presedintele ANOFM, doamna Elvira Rodica Andronescu si Inspectorul General de Stat, domnul Dantes Nicolae Bratu.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat