A fost lansat primul portal online cuprinzand toate anunturile de posturi vacante in sectorul public din Romania


Serviciul PUBLICJOB.RO a fost lansat cu scopul de a contribui la sporirea transparentei si publicitatii in ceea ce priveste posturile vacante din autoritatile si institutiile publice din Romania, precum si la promovarea celor disponibile in mediul nonguvernamental si in domeniul juridic.

Utilitatea acestui portal comporta un caracter dihotomic prin aceea ca vine atat in sprijinul celor interesati de ocuparea unui post in sectorul public, cat si in cel al entitatilor publice sau private aflate in cautare de resurse umane de inalta calificare si profesionalism.

Indexarea aferenta lunii februarie 2012 a condus la publicarea a peste 150 de anunturi privind posturile vacante disponibile in autoritatie administratiei publice centrale si locale, dintre care 61% functii de executie, respectiv 39% functii publice de conducere.

In ceea ce priveste distribuirea teritoriala, clasamentul este dominat de Bucuresti (17% din numarul total de anunturi). Printre structurile publice care au anuntat proceduri de recrutare in capitala in aceasta luna se numara Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Agentia Nationala de Integritate, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Inspectia Muncii, Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial ``Dezvoltarea Resurselor Umane`` Regiunea Bucuresti-Ilfov, precum si Primaria Municipiului Bucuresti si primariile Sectorului 1 si 2. Dincolo de anunturile privind posturile vacante disponibile, portalul cuprinde si un Ghid de concurs destinat potentialilor candidati la functiile publice, precum si un Breviar legislativ menit sa-i familiarizeze pe acestia cu legislatia de baza in materia functiei publice.

PUBLICJOB.RO nu este un spatiu destinat locurilor de munca. Anunturile publicate in cadrul proiectului promoveaza sistemul de cariera si perfectionare profesionala. Astfel, portalul isi propune sa faca legatura intre organizatiile publice si private si cei mai potriviti candidati, publicul tinta fiind alcatuit in principal din absolventi de studii superioare universitare si postuniversitare in domeniul stiintelor juridice, politice, administrative, economice, comunicarii, afacerilor si managementului. Preluand practica din sistemul public, PUBLICJOB.RO cuprinde anunturi pentru toate nivelurile profesionale: debutanti, profesionisti aflati la inceputul carierei, precum si persoane care beneficiaza deja de vasta experienta in domeniul lor de expertiza.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat