Protocolul inter-institutional: „Corelarea datelor statistice intre institutiile publice care gestioneaza informatii referitoare la angajatori si angajatii acestora”


Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici, si ministrul Finantelor Publice, Bogdan Alexandru Dragoi, au semnat astazi, 20 martie 2012, un protocol inter-institutional in vederea corelarii si reconcilierii datelor statistice cu cele din surse administrative care vizeaza indicatorul statistic „numarul de salariati”.

Co-semnatari ai documentului au fost domnii Andras Zsolt Szakal, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si prof. univ. dr. Vergil Voineagu, Presedinte al Institutului National de Statistica, iar in calitate de avizatori au fost prezenti presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Domnica Doina Parcalabu, inspectorul general de stat al Inspectiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, presedintele Comisiei Nationale pentru Prognoza, Ion Ghizdeanu, secretarul general al Institutului National de Statistica, Gabriel Petrica Jifcu si secretarul general al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ion Anghel.

Protocolul semnat astazi la sediul MMFPS urmareste in principal analiza aspectelor de ordin metodologic si identificarea posibilitatilor de uniformizare a sferei de cuprindere a indicatorului statistic ``numarul de salariati``, astfel incat sa se poata exploata si integra sursele de date administrative cu cele statistice pentru producerea si diseminarea acelorasi date statistice. Obiectivul principal al protocolului este analiza informatiilor existente la nivelul surselor administrative si transmiterea lor catre INS in vederea dezvoltarii unor procedee de reconciliere care sa fie utile in exploatarea si dezvoltarea statisticilor referitoare la piata muncii.

Semnarea acestui protocol vine ca urmare a constituirii unui grup tehnic de lucru format din experti ai Institutului National de Statistica, Inspectiei Muncii (IM), Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.


Necesitatea incheierii acestui protocol de colaborare intre institutiile publice (INS, ANFP, CNPP, ANAF, IM) pentru realizarea cadrului organizatoric si metodologic privind transferul informatiilor disponibile din surse administrative cu cele din domeniul statistic a fost principala concluzie a grupului tehnic de lucru.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat