Grupul tehnic de lucru pentru modificarea Legii dialogului social se reuneste la Ministerul Muncii


In data de 05.06.2012, ora 10.00, va avea loc la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, intalnirea grupului tehnic de lucru pentru modificarea Legii nr. 62/2011 Legea dialogului social, in vederea analizarii propunerilor transmise de partenerii sociali pana la data de 24 mai 2012.

Lucrarile grupului tehnic de lucru privind modificarea Legii nr. 62/2011 - Legea dialogului social au inceput in data de 16 mai 2012. In aceasta perioada persoanele desemnate de confederatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national, pentru participarea la acest grup de lucru, au prezentat propunerile de modificare a Legii nr. 62/2011.


La solicitarea partenerilor sociali s-a convenit impartirea Legii dialogului social intr-un pachet de patru legi, astfel:
- Legea partenerilor sociali (sindicate si patronate);
- Legea contractelor colective de munca si a conflictelor colective de munca;
- Legea Consiliului Economic si Social;
- Legea Dialogului Social.

Pe 28 mai 2012, in cadrul Consiliului National Tripartit, primul - ministru Victor Ponta a hotarat ca pana la data de 8 iunie sa se finalizeze proiectele celor patru legi care se desprind din Legea dialogului social.

Incepand cu data de 05.06.2012 pana la data de 08.06.2012, vor avea loc la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale consultari in cadrul grupului tehnic de lucru, in vederea finalizarii discutiilor privind modificarea Legii nr. 62/2011 - Legea dialogului social.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a solicitat tuturor prefectilor sa convoace comisiile de dialog social din cadrul prefecturilor pana pe data de 08.06.2012, pentru a dezbate si la nivel teritorial propunerile de modificare a Legii nr. 62/2011 - Legea dialogului social.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat