M. Muncii are in vedere suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei pentru plata drepturi salariale castigate in instanta


Ministerul Muncii a publicat, spre dezbatere, un proiect de Hotarare de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale.

Hotararea prevede suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei, suma necesara pentru plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, esalonate pana in 2016. Pentru acest an este prevazuta achitarea a cinci la suta din valoarea titlului executoriu.

Potrivit proiectului de hotarare sumele alocate ``vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari din Legea nr. 230/2011``.

In prezent, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale inregistreaza datorii ``in suma de 34.560 mii lei catre salariati, conform titlurilor executorii emise pana la data de 31.12.2011. Impotriva Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale au fost deja instituite proceduri de executare silita de catre birourile executorilor judecatoresti conform Ordonantei Guvernului nr. 22/2002 si a altor dispozitii subsecvente, creand precedentul pentru introducerea unor actiuni similare. Cuantumul total al obligatiilor de plata ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru anul 2012, conform prevederilor art. 1 alin. 1 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.71/2009 este de 1.728 mii lei, reprezentand procentul de 5%. ", se arata in nota de fundamentare a proiectului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat