Ajutoarele de stat pentru crearea de locuri de munca si crestere economica nu mai trebuie notificate


Comisia Europeana a adoptat, luni, un regulament prin care aproba automat ajutoarele de stat pentru locuri de munca si crestere economica, prin care li se permite tarilor membre sa acorde un astfel de sprijin fara notificarea prealabila a Comisiei, potrivit unui comunicat al institutiei europene.
Regulamentul care va intra in vigoare in saptamanile viitoare aproba automat o serie de masuri de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), cercetare, inovare, dezvoltare regionala, formare, ocuparea fortei de munca si capitalul de risc. De asemenea, regulamentul autorizeaza ajutoarele pentru protectia mediului, promovarea spiritului antreprenorial si masuri care abordeaza problema dificultatilor cu care se confrunta femeile de afaceri privind accesul la finantare Regulamentul va produce efecte la 20 de zile dupa publicarea sa in Jurnalul Oficial, dand statelor membre posibilitatea sa acorde imediat ajutoare mai bine directionate. De altfel, comisarul pentru concurenta, Neelie Kroes, a declarat ca a fost creat un cadru clar care va avea efecte pozitive in domenii precum competitivitatea si protectia mediului. "Aceste noi norme instituie un cadru clar care sa permita statelor membre acordarea unor ajutoare de stat concentrate asupra crearii locurilor de munca, impulsionarii competitivitatii si imbunatatirii mediului, fara a fi deloc necesara implicarea Comisiei", a declarat comisarul european pentru concurenta. De asemenea, acest document reprezinta o contributie la Legea privind intreprinderile mici, adoptata de Comisie in iunie 2008, statele membre avand posibilitatea sa sprijine IMM-urile in diferitele etape ale dezvoltarii lor, prin acordarea a 26 de categorii de ajutoare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat